Airbrush pisztolyok, kompresszor
Linkek:
 
 
 

Tiltakozás Ferihegy zajszennyezése ellen!

A mai nap ismét az internetes hír portálok címlapjára került a repülőtér zajártalma elleni tiltakozás. A pontos cím így hangzik: „Egy emberként tiltakoznak a XVIII. kerületiek a hangos Ferihegy ellen”

Engem személy szerint felháborít a butaság ilyen mértékű megnyilvánulása! Évek óta folyik ez az abszolút értelmetlen huzavona! Vajon a kedves tiltakozó emberek tudják e miért tiltakoznak? Ezt milyen indokkal, milyen megoldási javaslatokkal mellett teszik?

- Jogos e azon emberek felháborodása a zajszennyezéssel kapcsoltban, akik az ingatlanuk megvásárlásakor tisztában voltak a hely zajosságával?
Mindazok tiltakozása jogos, akik az előtt költöztek a területre, mielőtt a repülés Ferihegyen megkezdődött. Aki tisztában volt ezzel, és tudta, hogy a repülőgépek bizony zajosak, szerintem egy szót sem szólhatnának.

- Vajon a XVIII. Kerület lakói sosem utaznak repülőgéppel? Vagy amikor utaznak, szerintük az ő repülőgépük lábujjhegyen suhan a levegőben? Olyan ez, mint amikor a dugóban egyedül ülve autónkban azon rágódunk: Vajon mért nem megy senki tömegközlekedéssel?
Tiltakozhatnánk a mobiltelefonok térereje ellen is, mondjuk mobiltelefonon keresztül!

- A kedves tiltakozó tömeg milyen megoldást javasolna? Lopakodó repülőgépeket, (megjegyzem hangja annak is van) vagy reptérmentes országot? A XVIII. kerület lakosainak jelentős része valamely módon kapcsolódik a reptérhez, és közvetett hasznát élvezi. Például rengeteg munkahelyet ad a repülőtér, és mint láthatjuk, óriási beruházások folynak a közvetlen közelben. A repülőtér által keltett gazdasági növekedés kihat minden közelben lévő ingatlan árának dinamikus növekedésére, és sorolhatnánk még azokat az előnyöket, amiket a közelben lakó zajártalomtól szenvedők élveznek!
Magam előtt látom a mostani tiltakozókkal azonos tömeget, amint a reptér megszűnése utáni munkahely megszüntetések miatt tiltakozik!

- Ha a repülőgépek más irányban, vagy eleve máshonnét repülnének, ott nem élnének emberek? Őket nem zavarná a zaj? Vagy csak az a lényeg, hogy ne ott repüljenek, ahol eddig?

- Különben nem tudom feltűnik e valakinek, hogy a repülőgépek folyamatos korszerűsítése végett a zajszennyezés a reptér megnyitása óta folyamatosan csökken!

Én pedig saját weboldalamon tiltakozom ezzel a cikkel az emberi butaság ellen!

Továbbá tiltakozom az internet okozta káros hatások ellen is! Most is itt írok! És ha nem írnék, mennyivel több időm maradna!

Pap László
Írd meg véleményed a témával kapcsolatban: lszlp2625@gmail.com
 

Szerkesztő: Pap László Email: lszlp2625@gmail.com